sreda, 22. junij 2016

Piškoti brez glutena so prava poslastica tudi za zahtevne sladokusce

Piškoti brez glutena za brezskrbno sladkanje

Piškoti in peciva brez glutena
Ste alergični ali preobčutljivi na gluten? Potem so piškoti brez glutena odlična rešitev za vse drobne trenutke, ko se vam bi prileglo nekaj sladkega. Ponudba različnih mešanic za piškote brez glutena je zares bogata. Na voljo so vam številni okusi: kakav, pistacija, jagoda, vanilija, črni ribez, breskev in še bi lahko naštevali. Iz predpripravljenih mešanic Rue Flambee lahko pripravite različne sladice: mehke biskvite brez glutena, slastne torte brez glutena, krhke piškote, neverjetno sočne mafine brez glutena in celo čokolado brez glutena. Piškoti brez glutena so tako dobrega okusa, da bodo v njih z veseljem uživali tudi vsi tisti, ki niso alergični na gluten. Priprava piškotov brez glutena in drugih peciv brez glutena (npr. mafinov brez glutena, čokolade brez glutena…) je zelo preprosta, saj mešanico samo zmešate z vodo in v nekaterih primerih jajci, premešate in spečete. Ko vas obiščejo nepričakovani gosti, jim lahko hitro postrežete piškote brez glutena, ki ne zahtevajo veliko časa ali kuharskega znanja.
Piškotom brez glutena lahko dodate različne oreščke, čokolado brez glutena, bonbončke, kandirano sadje ali jih dekorirate z jedilnimi barvami in prelivi brez glutena, ki so prav tako na voljo v naši spletni trgovini Peki.si. Možnosti priprave so zares neštete, zato jih tudi lahko postrežete za različne priložnosti – rojstne dneve, Valentinovo, božične praznike in druge slavnostne priložnosti.


Mafini brez glutena

Zelo priljubljeni so tudi mafini brez glutena. Majhni kolački, ki jih lahko pojemo z nekaj ugrizi, se priležejo kot sladica po slavnostnih kosilih, kot droben posladek na poslovnih srečanjih ali pa si jih preprosto privoščimo sami, ko si zaželimo nekaj sladkega. Celiakija in druge preobčutljivostne bolezni zdaj niso razlog, da ne bi mogli uživati v dobrotah, kot so mafini brez glutena in celo čokolada brez glutena. Številne čokolade namreč vsebujejo sledi glutena, ki lahko najbolj občutljivim že povzročajo težave. V spletni trgovini Peki.si pa boste našli vrhunsko čokolada brez glutena priznanega belgijskega proizvajalca Callebaut iz najboljših semen kakava, z naravno burbon vaniljo in 100% kakavovim maslom. Ploščice čokolade brez glutena lahko talimo za mešanje v testo ali kot čokoladne glazure in tako pričaramo slastni čokoladni okus sladic.