Pecivo brez glutena za vse ljudi, ki trpijo za celiakijo in drugimi preobčutljivostmi na gluten
Celiakija je ena izmed alergij na gluten. V zadnjem desetletju se opaža izrazit porast alergij na to snov. Alergiki se morajo izogibati glutena tudi v sledeh, zato večina peciva in pekovskih izdelkov zanje ni primerna. Ker pa verjamemo, da se vsakdo rad včasih posladka, smo v ponudbo spletne trgovine Peki.si vključile predpripravljene mešanice za
pecivo brez glutena, iz katerih lahko hitro in enostavno pripravite okusne sladice brez glutena, po katerih bodo z veseljem posegali tudi vsi tisti, ki jih gluten sicer ne povzroča težav. Iz mešanic lahko
pripravite kekse brez glutena, biskvitno pecivo brez glutena, čokoladno torto brez glutena, brezglutenske mafine, royal icing in še bi lahko naštevali. Možnosti za kreiranje sladic brez glutena so praktično neomejena. Prav tako bogata je tudi ponudba različnih okusov – od karamele, jagode, pistacije, kakava, breskve, črnega ribeza pa vse do vanilje in mandlja. Predpripravljene mešanice poskrbijo za idealno teksturo in aromo
sladic brez glutena, zato se jim praktično ni moč upreti. Mešanice Rue Flambee za pecivo brez glutena se odlično obnesejo, ko vam primanjkuje časa ali ko bi si želeli pojesti nekaj sladkega, ne da bi vam bilo treba predolgo peči. Sladice brez glutena tako pripravite samo z dodajanjem vode in v nekaterih primerih tudi jajc.
Moka brez glutena je glavna sestavina za pecivo brez glutena
Mešanice za pecivo brez glutena vsebujejo
moko brez glutena. V podjetju Rue Flambee so se odločili, da bodo uporabili riževo moko brez glutena, ki je tudi lahko prebavljiva. Tovrstna moka brez glutena je tudi najbolj nevtralnega okusa, zato v
sladicah brez glutena ne bo zakrila glavne arome. Dodan ji je je prav tako
brezglutenski krompirjev škrob. Med druge moke brez glutena uvrščamo še ajdovo, čičerikino, amarantovo, koruzno, proseno, rožičevo, sojino in nekatere druge moke. Pecivo brez glutena bo ob uporabi riževe moke mehko in rahlo.