ponedeljek, 16. januar 2017

Piškoti brez glutena! Recepti, navodila in nasveti za peko

Piškoti brez glutena! Recepti za peko, ob katerih razlike med glutensko in brezglutensko različico ne boste opazili! Slastno pecivo brez glutena: recept za pripravo se od običajnega recepta razlikuje izključno v izbranih sestavinah, ki ne vsebujejo glutena. Večina mlečnih izdelkov, jajca, maslo in margarina, olja in sladkor ne vsebuje glutena, zato jih uporabite brez težav. Za dietno pecivo brez glutena recept zlahka tudi prilagodite in nadomestite posamezna živila z brezglutenskimi različicami.

piškoti brez glutena recept

Recepti: sladice brez glutena in okusno brezglutensko pecivo

Recepti: sladice brez glutena, peciva, juhe in omake, s katerimi ne boste razočarani. Naj peka in priprava obrokov brez glutena postane izziv in nov kulinarični užitek! Nič lažjega, upoštevajte izkušnje stroke in posegajte po naravnih živilih brez glutena. Tudi okusna temna čokolada brez glutena vas bo prepričala, da glutena na svojem jedilniku resnično ne potrebujete. Peciva in torte pripravite iz brezglutenske moke, za preliv pa uporabite temno čokolado brez glutena.

recepti za sladice brez glutena

Čokoladne sladice v katerih bodo uživali otroci in odrasli!

Čokoladne sladice, s katerimi boste razvajali tudi alergike, naj vsebujejo le sestavine brez glutena. Gluten je beljakovina, ki se nahaja v žitih: pšenici, rži, ječnemu in piri. Poznamo tudi moke iz žit, ki ne vsebujejo glutena, kot na primer riževa, koruzna, čičerikina, ajdova, prosena, sojina in amarantova moka. Uporabimo tudi vsa druga živila brez glutena, kot so mleko, jajca, kakav, mlečna in temna čokolada brez glutena. Čokoladnim mojstrovinam bo tisti pravi okus najbolj poudarila prav temna čokolada brez glutena.

čokoladne sladice brez glutena